Bezetting

Kapelmeester Henri Coppens

Per 11 december 2022 heeft Henri Coppens het dirigeerstokje overgenomen van Bert de Proost.

Henri, geboren in 1959 in Veldhoven, begon als 10-jarige bij de plaatselijke harmonie waar hij uiteindelijk 45 jaar lid van zou blijven. Vanaf het begin speelde hij bariton en later volgde ook de schuiftrombone. Al vrij snel nam hij plaats in de jeugdkapel van de harmonie, maar na 5 jaar ging hij over naar de “volwassen” Blaaskapel “De Gendergalm”. Hiervan is hij 25 jaar lid geweest, waarvan de laatste 15 jaar als muzikaal leider.

De liefde voor de Böhmische blaasmuziek is hem vanaf jongs af aan met de paplepel ingegeven door o.a. zijn vader, zelf ook muzikant en een groot liefhebber van Ernst Mosch.
Vooraan in de twintig werd Henri daarom ook, voor zo’n 8 jaar, lid van “Die Original Egerland Freunde” uit Eindhoven, in die tijd (samen met Die Edelweisskapelle) één van de betere kapellen van Nederland.

Daarna is hij nog een aantal jaren bij de Philips Harmonie geweest en is nu alweer zo’n 15 jaar dirigent van “De Wiellandermuzikanten” uit Elshout.
Daarnaast is hij Kapelmeester van het projectorkest “Böhmisch Bitte” waarmee hij in 2016, 2018 en 2022, 3 keer voor een vol theater in Venray prachtige concerten heeft verzorgd, waarbij met een gelegenheidsorkest in 8 repetities een volledig programma wordt ingestudeerd.

Ondertussen is Henri alweer 8 jaar lid van Die Edelweisskapelle (vanaf 1 januari 2015) waar hij in die tijd altijd de Baritonpartij heeft gespeeld. Zijn grote uitdaging is om de Die Edelweisskapelle nog lang op “muzikale” kaart van Nederland te laten staan, zodat we met zijn allen (muzikanten en publiek) nog lang van de prachtige Böhmische muziek kunnen genieten.

Kapelmeester Henri CoppensHenri Coppens
kapelmeester
Jac Kolsters
klarinet
Huub van Tartwijk
klarinet
Adri Verhoeven
klarinet
Wim Bartholomeus
bariton
Lion Lavrijsen
bariton
René van Valkenburgs
tenorhorn
Pieter Dujardin
tenorhorn
Sam Ratering
tenorhorn
Jack Kuijpers
bes-bas
Piet van den Hout
bes-bas
Henk Baudewijns
slagwerk
Maurice Jacobs
trompet
Peter Baijens
flügelhorn
Nick Ratering
flügelhorn
Marius van der Krieken
flügelhorn
Sjef van Tartwijk
flügelhorn
Pieter van den Biggelaar
flügelhorn
Marc Baijens
flügelhorn
Annie op ’t Einde
zang
Rens op ’t Einde
zang
Jan Tekelenburg
geluidstechniek
Bart Merkelbach
secretaris/manusje van alles