Kapelmeester Bert de Proost

Blaaskapel Die Edelweisskapelle Bergeijk staat onder de bezielende leiding van oprichter en kapelmeester Bert de Proost

Als een van de oprichters van "Die Edelweisskapelle", waren ook Bert's eerste schreden op het muzikale pad die van amateur en liefhebber van muziek. Hierbij voelde Bert waar zijn hart lag.
En dat is in de muziek, met name de Egerlander muziek.

Daarom besloot hij via een conservatoriumopleiding de basis te leggen voor zijn professionele toekomst en de ideeën die hij als medeoprichter van de kapel al gedeeltelijk aan het verwezelijken was. Geinspireerd en begeleid door Hans Komst (trombone) en Jan Matter, verbonden aan het Utrechts conservatorium, studeerde Bert in 1982 af met als hoofdvak trombone.


Wim Bartholomeus (links), Bert de Proost (midden) en Adri Verhoeven (rechts) van Die Edelweisskapelle

Bert is jarenlang aktief geweest als docent van verschillende muziekscholen en leider van verschillende muzikale ensembles en groepen. Ook na zijn pensionering is Bert nog aktief betrokken bij diverse blaasorkesten, waaronder zijn grote liefde en geesteskind "Die Edelweisskapelle" uit Bergeijk.

Dankzij Bert's bezielende en inspirerende manier van leiding geven behaald blaaskapel "Die Edelweisskapelle" keer op keer de eerste prijs met lof van de jury in de supertop-klasse.